Wydział Budownictwa uruchamia zapisy na kurs dokształcający
„Nowoczesne technologie budowlane z wykorzystaniem BIM”.
Kurs jest skierowany do absolwentów techników budowlanych, studiów I i II stopnia budownictwa i kierunków pokrewnych.
Celem kursu jest przekazanie uczestnikom wiadomości teoretycznych na temat technologii BIM z uwzględnieniem terminologii, zasad i metod projektowania oraz praktycznego wykorzystania specjalistycznych narzędzi do wspomagania projektowania. Po ukończeniu kursu uzyskuje się wiedzę i umiejętności w zakresie wykorzystania otwartych formatów wymiany danych, w tym plików IFC, wymiany informacji między programami, zastosowania narzędzi wirtualnej rzeczywistości - gogle HoloLens, skanowanie 3D czy możliwości wykorzystania georadaru w zakresie modelowania 3D. Wśród omawianych narzędzi umożliwiających sprawną komunikację jest platforma Trimble Connect. Ponadto treści programowe realizowane będą przy użyciu m. in. Revit, Advance Design, IdeaStatica, Tekla Sructures.
Po ukończeniu kursu uczestnicy otrzymają certyfikaty.
Planowany termin rozpoczęcia kursu: 08.11.2024 r.
Zajęcia będą odbywać się wg harmonogramu.
Koszt kursu: 2 600 zł (płatność przed rozpoczęciem kursu w jednej racie).
Zgłoszenia odbywają się poprzez wypełnienie formularza. Warunkiem uruchomienia kursu jest zebranie grupy 16-30 osób.
Zgłoszenia będą przyjmowane do 31.10.2024 r.
O przyjęciu na kurs decyduje kolejność zgłoszeń. Osoby przyjęte na kurs zostaną poinformowane indywidualnie po zakończeniu rekrutacji.
Kontakt:
Kierownik kursu:
dr inż. Anna Jaskot
anna.jaskot@pcz.pl
tel. 34 3250 950
Dziekanat Wydziału Budownictwa
mgr Agnieszka Berska
agnieszka.berska@pcz.pl
34 3250 930
Copyright © Politechnika Częstochowska. Wszystkie prawa zastrzeżone.
W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Więcej o plikach cookies i o ochronie Twojej prywatności przeczytasz w Informacje o cookies.