Wybór zakresu - semestr V

09.01.2024 Student
Wpis może zawierać nieaktualne dane.

Wybór zakresu (dawniej specjalności) - dotyczy studentów V semestru studiów stacjonarnych i niestacjonarnych I stopnia na kierunku BUDOWNICTWO

Informujemy, że w dniach od 9 do 26 stycznia 2024 roku należy złożyć w Dziekanacie podanie o wyborze zakresu łącznie z policzoną średnią ocen z semestrów I-IV.

Studenci, którzy powtarzają przedmioty i nie mają zaliczonych wszystkich modułów kształcenia z semestrów I-IV – do liczonej średniej z przedmiotów niezaliczonych przyjmują wartość oceny końcowej przypisanej ECTS równą 0. Wyliczona średnia ocen będzie sprawdzana w Dziekanacie.

W roku akademickim 2023/2024 na studiach I stopnia mogą być uruchomione następujące zakresy:

  • KBI – Konstrukcje Budowlane i Inżynierskie
  • TOZB – Technologia, Organizacja i Zarządzanie w Budownictwie

Wzór podania znajduje się na wydziałowej stronie internetowej w zakładce: Student / wzory podań / Z1_I3_PWB-05

 W przypadku większej liczby chętnych na dany zakres, pierwszeństwo mają studenci, którzy uzyskali wyższą średnią z ocen z semestrów I-IV. W przypadku braku miejsc na wybranym zakresie, student zostaje przesunięty na inny zakres. O możliwości uruchomienia zakresu decyduje liczba chętnych studentów.

Studenci, którzy nie złożą podania w wyznaczonym terminie zostaną przyporządkowani do zakresu, na której będą wolne miejsca.

Copyright © Politechnika Częstochowska. Wszystkie prawa zastrzeżone.

Zdjęcie przedstawia logo Uczelni dostępnej. Logo przedstawia uścisk dłoni dwóch osoób.Politechnika Częstochowska uczelnią dostępną.
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.
Logo Fundusze EuropejskieFlaga PolskiLogo Narodowego Centrum Badań i RozwojuFlage Unii Europejskiej

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies. Korzystanie z naszej witryny oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu. W każdym momencie można dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki. Więcej o plikach cookies i o ochronie Twojej prywatności przeczytasz w Informacje o cookies.

Zapisano